Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован от липсата на тестове

Алонсо разочарован от липсата на тестове

79
0

Шефът на Макларън Рон Денис заяви, че водещият пилот на тима Фернандо Алонсо е разочарован от липсата на тестове в сегашната Формула 1. Без тях екипът не може да подобри своята конкурентноспособност по време на сезона.

Екипът от Уокинг преживява много труден първи сезон в партньорство с Хонда, като претърпя много отпадания поради технически проблеми. Това за момента му отрежда предпоследното място в класирането при конструкторите със 17 точки. Самият Алонсо не крие разочарованието си от случващото се в спорта и дори изрази намерение да се пробва в други състезателни серии извън Ф1.

Според Рон Денис основните притеснения на Алонсо са свързани с невъзможността за изпитания по време на сезона, което пречи на екипа да оправи проблемите си. Денис обвини забраната за изпитания, целяща да намали разходите, определяйки я като „сгрешена икономия”.

„Споделям разочарованието на Алонсо от липсата на тестове, заяви Денис. – Това е голяма пречка. Много по-трудно е да се подобри представянето на двигателя и на колата. И всъщност това (забраната на тестове) не спестява пари.”