Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Сингапур в F1 с 5-годишно продължение на договора за...

Гран при на Сингапур в F1 с 5-годишно продължение на договора за домакинство

76
0
Гран при на Сингапур

Организаторите на Гран при на Сингапур са сключили петгодишно продължение на договора си за домакинство на кръг от Формула 1. Бърни Екълстоун е потвърдил, че е постигнато съгласие по условията, така че състезанието ще остане в календара.

Твърди се, че и организаторите от Сингапур са искали намаляване на домакинската такса за състезанието. Миналия сезон те са платили 21 млн. британски лири, а това е една от сравнително добре посетените надпревари.

Всичко около петгодишното продължение контракта на Сингапур бе изчистено. Щастлив съм, че се справихме с това, тъй като това е нощен старт и той е важен за Формула 1. Състезанието също така е добро за града – коментира Екълстоун. – Намеренията ми винаги са били Сингапур да продължи да присъства в шампионата след изтичането на настоящия договор. След приключването на преговорите нямам търпение за тазгодишното издание на кръга, тъй като този старт винаги ме радва.

Разходите по подготовката на Гран при на Сингапур възлизат на 76 млн. паунда годишно, като 60% от тях се покриват от местното правителство. Според скорошно изследване приходите възлизали на малко над 200 млн. лири.