Начало Други Моторните масла Еneos – марка номер 1 в Япония – бяха представени...

Моторните масла Еneos – марка номер 1 в Япония – бяха представени за първи път на българския пазар

303
0

В присъствието на представители на автомобилния бранш и официални лица, се състоя първото за българския пазар представяне на моторните масла Eneos. JX Nippon Oil & Energy Europe – европейският клон на най-голямата японска компания за смазочни продукти обяви фирма Омникар БГ за официален дистрибутор на продуктите си в България. Понастоящем Омникар БГ е официалният вносител и на маслата от марката Mobil.

По време на срещата гостите се запознаха в детайли с дейността и продуктите на двете компании, както и с бизнес плановете им, свързани с родния пазар.

Г-н Томоюки Нишифуджи, изпълнителен директор на JX Nippon Oil & Energy Europe говори за предимствата на смазочните продукти Eneos, създадени по най-съвременни технологии и осигуряващи повишаване на качеството и намаляване на разходите при експолоатация на двигателите. Компанията гледа на България като на пазар с висок потенциал и вече предлага тук всички смазочни продукти с марката Eneos, както в малки, така и в големи разфасовки.

Г-н Йошихико Омори, в качеството си на Управител на JX Nippon Oil & Energy Europe също поздрави гостите.

„С присъствието си в над 70 страни JX Group управлява едни от най-големите звена за производство на петролни продукти, включително изследване на находища, внос и рафиниране на суров петрол, производство и дистрибуция на петролни продукти като горива, масла и др. Основен фокус в нашата дейност определено са маслата.“, коментира г-н Омори.

Г-н Аспарух Бонев, управител на фирма Омникар БГ направи кратко представяне на компанията, която има над 15 годишен опит в дистрибуцията на резервни части, сервизна дейност и смазочни продукти. Компанията има развита програма за управление на отпадъците и е единствената фирма, която реално и ефективно събира и предава за рециклиране над 40% от доставените продукти, каквото е и законовото екологично изискване. Г-н Бонев отговори и на въпроси на присъстващите журналисти.

Посланикът на Япония Негово превъзходителство Макото Ито беше официален гост на събитието.