Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели планират да предоставят гумите за 2014 г. за тренировките в Бразилия

Пирели планират да предоставят гумите за 2014 г. за тренировките в Бразилия

92
0
гуми,Пирели

Пирели планират да предоставят на отборите от F1 прототипи на гумите си за 2014 г. за петъчните тренировки преди състезанието в Бразилия. Идеята е получила одобрение от екипите, но все още се очаква официално потвърждение от ФИА. През 2012 г. отборите също тестваха гумите за следващия сезон (2013) по време на тренировките на пистата Интерлагос.

Въпреки че колите за 2014 г. ще се различават доста от тези през настоящия сезон след въвеждането на новите правила, спортният директор на Макларън Сам Майкъл мисли, че тестовете с колите от 2013-та на гумите за догодина ще са полезни за събиране на информация:

Те (Пирели) направиха същото миналата година и бе доста полезна информация. Въпреки че (изпитанията) ще са с кола с 8-цилиндров двигател и с различна аеродинамика, поне ще можем да придобием представа за това какви ще са гумите.

Пирели вече проведоха три теста през 2013 г. с отборите на Ферари, Мерцедес и Ред Бул, като за ноември са планирани изпитания с Макларън с кола от 2011 г. От компанията обявиха, че искат повече тестове преди началото на сезон 2014, за да могат да свършат работата си както трябва и да не допускат да има проблеми с гумите през следващата година. Решението за допълнителни изпитания обаче зависи от ФИА.

Повечето тестове винаги са от полза. Пирели казаха, че искат да проведат изпитания, а обиколките на пистата винаги са полезни – каза още Майкъл.