ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

С Кора Шумахер на пазар в Париж

13.08.2009

Лято е! Време за почивка. И, за да сме в тон с ваканционното настроение, този път се спряхме на лек и приятен лайфстайл материал, разказващ за разходка из Париж. Той датира от брой 94 на списание ClubF1 от 2007 г., когато Ралф Шумахер все още бе пилот от Формула 1 и всеки откраднат миг прекарваше със съпругата си Кора, пътешествайки по света. Ето какво им се случи тогава във френската столица.

Приятно четене!

 

Париж, ах! Париж. Френската столица е все още едно от най-привлекателните места в света. Градът пази ревностно своите традиции, да бъде столица на модата, на изискаността, на лукса и скъпите бутици.

Може и да ви звучи странно, но и за пилотите от Формула 1 той е специална, желана дестинация. Френската писта Маникур е много далеч от него. В страната има прекалено много рестрикции към рекламата и промоциите, така че единственият начин да отскочат до Париж, е като си откраднат малко време и го направят частно, както всички хора.

Ралф Шумахер и съпругата му Кора взеха кратка почивка след тестовете на Пол Рикар в Южна Франция и заминаха за Париж, преди отново да се върнат на юг за Гран при на Монте Карло.

С тях бе фотограф от една от нашите приятелски агенции ATP, който засне голяма част от разходките на Ралф и Кора.

Двойката се настани в хотел Джордж V, на авеню Джордж V, което свързва Триумфалната арка с река Сена и Айфеловата кула. В самото сърце на града.

За дама като Кора, известна с екстравагантното си скъпо облекло, мястото било отлично и заради най-скъпите магазини в близката околност.

Първият ден шопингът започнал от булевард Джордж V. След това двамата завили по авеню Монтен. Улицата е дълга малко повече от 600 метра, но реорганизацията и модернизирането й се дължат в най-голяма степен на групата Луи Вюитон Мое Хенеси, като вследствие и на това мястото не страда от липса на бутици за висша мода и бижута.

Изненадващо обаче вниманието на Кора не било привлечено от Диор, Шанел или Булгари, а от сандалите на витрината на бутика Сирил, намиращ се в съседство с Валентино.

Идеята да се поподнови летният гардероб при финансовото състояние на съпруга й не е никакъв проблем. Цена от средно 600 долара за чифт обувки едва ли е по силите на мнозина (освен ако нямате силен фетиш към краката си), но за някого като Кора си е нещо нормално.

Ралф печели около 15 млн. евро на сезон в Тойота. Пък и да не забравяме, че самата Кора също заработва някой цент като пилот в състезания с едномаркови автомобили.

От там двойката се запътила директно към Шан'з-Елизе, водеща се за втората най-скъпа улица в света след нюйоркското Пето авеню.

Интересно е, че увлечението на мадам Шумахер по модата е споделено и от мъжа й, който я придружавал в очевидно бутиково сако в стила на марката на Флавио Бриаторе "Милиардер".

Ралф обикновено се появява неглиже, когато не е в състезателния си овърол и този път също не бе изневерил на дънките. За сметка на това обаче сакото привличало неустоимо погледите на иначе свикналите с какво ли не парижани.

Кой знае - може пък Флавио да прави специална отстъпка за Шумахер...

След като Кора приключила с мотаенето по бутиците, което съпругът й стоически издържал (тъй като една жена все пак е в състояние часове наред да влиза във всеки магазин, изпречил се пред погледа й), двамата продължили разходката си. През площад Дьо ла Конкорд стигнали до Плас дьо л'Опера, на петдесетина метра от фамозната Галери Лафайет в центъра. После се върнали обратно към Шан'з-Елизе през авеню Клебер към площад Трокадеро и Айфеловата кула.

Госпожа Шумахер с удоволствие издържала цялото ходене на високите си токове и заслужено се настанила заедно с мъжа си в един от многобройните шикозни ресторанти в 8-ми район на Париж. Изморително е да разглеждаш толкова забележителности накуп с още по-трудната задача да избираш обувки, дрехи или аксесоари в Париж. Но при добре свършена работа и почивката се услажда повече, но семейство Шумахер явно намира и моменти за себе си покрай крайно натоварената програма на Ралф във Формула 1.

Избрано видео

  • Рейс инженерът на Фетел обяснява как Ферари се подготвя за старт на нова пистаРейс инженерът на Фетел обяснява как Ферари се подготвя за старт на нова писта
  • Новият Ситроен за WRC направи първи тестНовият Ситроен за WRC направи първи тест
  • Фелипе Маса младши победи Рикиардо на „Crazy Cart”Фелипе Маса младши победи Рикиардо на „Crazy Cart”
  • Каскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула ЕКаскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула Е

Горещи Оферти