Начало Moto News Първият MOTOPLEX в България отвори врати

Първият MOTOPLEX в България отвори врати

259
0
Motoplex

Отвори врати първият специализиран шоурум MOTOPLEX в София. Комплексът на Италия Моторс – единствен и ексклузивен вносител на мотоциклетните марки на Piaggio Groupза страната, събира на едно място култовите мотоциклетни марки Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi и Gilera, и има за цел да превърне съоръжението в най-популярния и разпознаваем мотоциклетен център в страната. На адрес ул. Лъчезар Станчев 5, върху площ от 300 кв.м., Италия Моторс изгражда своя MOTOPLEX, предлагащ пълната моделна гама на шестте марки, оригинални аксесоари, резервни части, гаранционен и извънгаранционен сервиз, финансови решения, информативна обстановка и типично италианско настроение. 

В своята 136-годишна история Piaggio Group е бил и продължава да бъде инициатор, иноватор и главно действащо лице в неспирната борба на човечеството с трафика и градската мобилност. Главно действащо лице, както чрез моделната си гама, която помага на милиони борещи се с трафика по цялото кълбо, така и чрез редица иновативни проекти, целящи да комбинират технологичните постижения на човечеството с една нова визия, създавайки високо технологични решения за градовете на бъдещето.

През април 1946 г. един нов, функционален и иновативен метод на придвижване и респективно свобода от градските ограничения е представен пред италианската публика. През 71-годишната си история и след 19 милиона продадени бройки в цяла Европа, Vespa успява да обедини хора от отдалечени и различни култури чрез една страст. Първата истинска глобална марка за мобилност, Vespa е главен герой в живота на милиони и се превръща в част от тяхното ежедневие, далеч отвъд нуждите им за придвижване.

През декември 2004 г. Aprilia става част от Piaggio Group. Aprilia започва производство на мотоциклети в края на 60-те. В своята история се радва на 294 победи, като с това число държи рекорда за най-много победи от европейски производител в Гранд При състезания по мотоциклетизъм. Към това трябва да бъдат прибавени и впечатляващите 54 световни титли.

Moto Guzzi се присъединява към Piaggio Group заедно с Aprilia през 2004 г. В края на 2009 г. Piaggio Group обявява значителна инвестиционна програма, която включва не само разработването на бъдещи продуктови гами на Moto Guzzi, но и производственото съоръжение в Mandello del Lario, където се извършва цялостно преструктуриране по посока създаването на възможно най-функционалното и ефективно производство на марката.

От своето основаване в края на 19 век до днес, Piaggio Group се превръща в синоним на свобода и ежедневие лишено от пречките, характеризиращи конвенционалните методи за транспорт. Piaggio се фокусира върху високо технологичните разработки, но ги предлага с елегантен и отличителен стил, като основна цел на компанията е нейните решения да са максимално подбудени от реалните и ежедневни проблеми, които среща един гражданин през двадесет и първи век.

 

Италия Моторс, официален вносител на мотоциклетните марки на Piaggio Group –Vespa, Piaggio, Gilera, Motoguzzi, Aprilia, Derbi и Gilera, е част от SFA Group. Портфолиото на групата обхваща редица марки в автомобилния бизнес. София Франс Ауто е официален вносител на Peugeot,официален дилър на пикапите Isuzu, официален вносител на лекотоварната гама на PiaggioCommercial Vehicles за България. Дружеството е основен акционер в Ауто Бавария – най-големият дилър на BMW, Mini и Motorrad и във фирма Исубус – вносителят на автобусите Isuzu. SFAGroup предлага многообразие от свързани услуги – собствен лизинг, чрез Лизингова Къща София Лизинг, различни видове застраховки от SFABroker, употребявани автомобили чрез СФА оказион и Ауто Промо, наем на автомобили и оперативен лизинг от Лион Рент-а-кар. Прайм Ойл, също част от групата, дистрибутира водещи марки моторни масла.