Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс решават дали да ползват новата изпускателна система, Форс Индия доволни от...

Уилямс решават дали да ползват новата изпускателна система, Форс Индия доволни от представянето си

54
0
Рубенс Барикело

Проби с новата си изпускателна система прави в първата тренировка за Гран при на Китай Рубенс Барикело, докато съотборникът му Пастор Малдонадо учеше конфигурацията на трасето. Във втората сесия състезателите на Уилямс се съсредоточиха върху проверка работата на гумите в квалификационен и състезателен режим.

Във Форс Индия също тестваха нови елементи, търсейки също така оптимален баланс и правейки обичайните проверки и сравнения за поведението на болида и гумите.

Рубенс Барикело (16-и):

– Тествах нови компоненти в болида си днес. В края на сесията представянето им като че ли стана по-лошо, което означава, че има още доста работа по тях. Трябва да анализираме нещата и да решим дали продължаваме с новата изпускателна система или се връщаме към досегашния вариант за остатъка от уикенда.

Пастор Малдонадо (12-и):

– Денят премина добре, научихме много неща. Навъртях доста километри, а това е полезно, защото съм за първи път на тази писта. Колата бе с добро поведение, особено в дългите серии, проведени през втората тренировка. Мисля, че имаме напредък спрямо Малайзия, макар да не сме наясно къде сме спрямо противниците.

Адриан Сутил (7-и):

– Първата сесия бе наистина много добра; всички работиха прекрасно днес и съм щастлив, че успяхме да се съсредоточим върху обичайната си петъчна програма, като същевременно подобрихме настройките. След първите няколко обиколки се чувствах много уверен в автомобила. Балансът бе наред с твърдите гуми, както и стабилността, тоест новите неща вероятно помагат. Няма проблеми с типа софт. Дългите ни серии също изглеждат на ниво, така че ако утрешният ден е повторение на днешния, ще съм щастлив!

Пол ди Реста (без време – шотландецът имаше грижи с KERS сутринта, а следобед проблем с налягането на горивото не му позволи да излезе на трасето):

– Придобихме представа за автомобила в първата тренировка, но е жизненоважно да караш и във втората. Смятам, че тук изоставането ми е по-сериозно, отколкото на която и да е друга писта, тъй като на практика загубих три комплекта гуми и не направих важни симулации. Момчетата се трудят упорита, така че се надявам да наваксам утре.

Нико Хюлкенберг:

– Много позитивен петък, страшно съм доволен от сесията си. Изпълнихме програмата си и всичко премина добре.