Начало Лайфстайл 10 въпроса към Любо от Те

10 въпроса към Любо от Те

87
0

10 въпроса към Любо от Те

През юли официалният вносител на парфюма Ferrari представи новия си аромат. Фронтменът на група Те Любо беше главно действащо лице в представянето. Така открихме, че и той е един от запалените фенове на Формула 1.

По време на събитието възникна идеята да ви запознаем и с неговите предпочитания в любимия ни спорт.

Роден в гр. Плевен през 1972 г. Първите си стъпки в музиката прави на пианото, което родителите му подаряват за един от рождените му дни. После Любо свири на барабани, а артистичната му натура го кара да захване по-късно и с рисуване, и с глината.

През 1993 г. е приет в софийската Художествена Академия. Същевременно любовта към музиката и свише даденият му глас го правят част от българския аналог на нюйоркската формация Tower of Power, а именно известната клубна група Mr. White.

До 2000 г. с Mr. White Любо има един успешен сингъл – “Нещо смешно”. Той е издаден в компилация, както и поредица национални турнета.

Зодия – скорпион

Семейно положение – неженен

Деца – не

Хоби – То се преплита с музиката, която прави.

Спорт – Формула 1

Кариера – Създадена спонтанно през лятото на 2000 г., група ТЕ е квартет, съставен от изключителни музиканти, които напълно се вместват в понятието от съвременната поп, рок и джаз терминология супергрупа: Група, организирана от професионални, опитни и талантливи изпълнители, участвали в други успешни и популярни формации и проекти.

Появата на ТЕ може да се свърже с условно наречената нова вълна на поп музиката в България, заляла страната през първите две години на новия век. Като част от тази вълна, група ТЕ е ярко явление, чиято добавена стойност в българската култура е начина на музициране, обединяващ в себе си елементи на фънк, денс, фюжън, R&B, соул и джаз. Дебютът на ТЕ е през месец юни 2000 г. в софийския клуб Mr. Punch в качеството на група, организирана с цел участие в традиционните по това време понеделнични срещи под мотото Мобиком джаз и блус. В началото, почти непознати един за друг, музикантите с природен талант, академично образование и сценична рутина интерпретират в собствени аранжименти композиции на Sting, Tower of Power, Prince, Lenny Kravitz, George Michael, Curiosity Killed the Cat, ToTo, Incognito, Freak Power, Richard Marx, James Brown, MikeStern и др. След няколко последователни гига Ивайло, Венко, Ясен и Любо събират своя постоянна аудитория, а симбиозата между тях е вече факт. Квартетът окончателно решава да продължи и занапред работата си под името ТЕ на 15 август 2000 г. В репертоара влизат и първите авторски композиции, които са реализирани през декември 2000 г. на демо CD, влючващ първите версии на едноименния фънк-фюжън Те, акустичнитв варианти на Тя и Ти, два баладични римейка на Roxanne от The Police’ и I belong to you на Lenny Kravitz, както и I feel good на James Brown.

Подробности за групата може да намерите в Интернет сайта на адрес

www.te-bg.net

Девиз – няма

Ставате ли сутрин в 3,00 часа, за да гледате състезание?

– Нямам този навик, но в повечето случаи по това време на денонощието съм буден.

Кой е любимият Ви тим?

– Ферари.

Кой е любимият Ви пилот?

– След смъртта на Сена – Михаел Шумахер

Коя е любимата Ви писта?

– Монте Карло.

С кого и къде обичате да гледате?

– Определено в мъжка компания, с приятели. Жените сами си тръгват от такова парти.

Състезанието, което няма да забравите?

– Последният старт на Сена – Имола 1994 г.

От кога се интересувате от Формула 1?

– Бил съм тийнейджър, около баща ми започнах да гледам.

Каква е любимата Ви марка автомобил?

– СААБ

Какъв автомобил карате?

– Същия като любимия – СААБ 9-5

Какъв шофьор сте? Как карате по пътищата?

– Според себе си съм добър шофьор, но не и според моите приятели. Ако ме питате дали ставам за пилот на Формула 1 – не. Мисля, че е несъвместимо с характера с музикантите – от тях едва ли стават много добри шофьори.