Начало Картинг 11-годишен ученик стана шампион по картинг

11-годишен ученик стана шампион по картинг

78
0

11-годишният Димитър Колев спечели чисто нов велосипед, който беше голямата награда в Ученическия шампионат по картинг на писта „Лаута”. Пловдивчанинът безапелационно стигна до финала след перфектно каране и безупречна техника. Той даде сериозна заявка за добро класиране още в квалификационните етапи.
Във финала сериозен конкурент му беше Спасимир Стоев, който няколко пъти по време на състезанието го атакува, но безуспешно и в крайна сметка зае второ място на стълбичаката на победителите. На почетното трето място се класира Стоил Барбанаков, който имаше добър старт и успя да се пласира добре, макар че тръгна пети. Най-бързата обиколка регистрира шампионът Димитър Колев, който завъртя 870-те метра на пистата само за 00:52,988 мин.
В продължение на 3 месеца децата на възраст от 10 до 18 години от Пловдив и региона въртяха обиколки в надпревара за квоти, които им гарантираха участие в големия финал. През цялото лято всички ученици ползваха преференциални цени. Общият брой на регистрираните в лятната инициатива на картинг пистата надхвърля 400.
LAUTA SUMMER KARTING SCHOOL се организира за трета поредна година съвместно с Българската Федерация по картинг и Община Тракия.