Начало Рали 46 екипажа на рали Сливен

46 екипажа на рали Сливен

88
0
рали Сливен

46 екипажа са подали заявки за участие на рали Сливен, което ще бъде 2-и кръг от националния шампионат и ще се проведе на 27-29 юли.

Чуждестранните екипажи ще са общо 16, 4 от които за едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy. 5 са на румънски пилоти, сред които е и ветеранът Дан Гъртофан.

Участието му обаче не е сигурно, тъй като той претърпя тежка катастрофа на рали в родината му и не е ясно дали колата му Шкода Фабия R5 ще бъде оправена навреме за Сливен. От Турция има само една заявка. Тя е на Мустафа Чакал с Мицубиши Лансър Ево 9.

Отборът на Мегапорт, който е лидер във временното класиране при отборите в шампионата, ще стартира Сливен с 4 автомобила. Водещ екипаж отново ще бъде Мирослав Ангелов/Недялко Сивов с Шкода Фабия R5. Двамата спечелиха първия кръг в Твърдица.

Заявки са подали още миналогодишните шампиони Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Пежо 208 R2, Йордан Атанасов/Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево 9. След 1 година отсъствие от ралитата в надпреварата ще участва Екатерина Стратиева от екипа на Астра Рейсинг с Пежо 208 R2.

Пълен списък със заявките