Начало BG спорт 53 заявки за писта Дракон

53 заявки за писта Дракон

767
0

53 пилоти са подали заявки за участие на писта Дракон, 5-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут, който ще се проведе идния уикенд на трасето край Калояново. Пилотите ще се състезават в 5 категории – Спорт, Туринг, Макси, Енеос и Лада.

Най-много са пилотите в серия Спорт – 15. 6 от тях са на пилоти от АСК Стара Загора, сред които лидерът в шампионата Симеон Симеонов с Хонда Сивик. На линия са и другите претенденти за победата Искрен Веселинов и Александър Димитров, и двамата с Хонда Сивик.

В Туринг заявките са 7. Там лидерът в шампионата Иван Влъчков от Дамасцена Алба с Хонда Сивик ще се бори да спечели титлата. Класиране сред първите трима ще му е напълно достатъчно да я вземе, независимо от класирането на другите пилоти. Сред тях са Давид Будев и Косьо Йорданов от Влъчков Рейсинг, Станислав Паришков и ветеранът Стоян Апостолов.

В Макси заявките са необичайно много – 9. Участие ще вземе и миналогодишният шампион Константин Маршавелов от KA-2 Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 10. Пловдивчанинът бе обявил, че няма да кара до края на сезона след дисквалификацията му на писта Стара Загора. В последствие обаче победата му там бе върната, а освен това обяви, че се е съобразил с изискване на спонсора си Омникар да участва в оставащите състезания.

Така битката между него и Пламен Камбуров от Австотранс Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 9 ще продължи. 2 кръга преди края на сезона Маршавелов е начело с 59 точки, следван от пилота на Стайков Рейсинг Камен Василев (Мицубиши Лансър Ево 9) с 55 т., а Камбуров има 48.5 т.

В Купа Лада заявките са 14, като на линия са претендентите за титлата са Огнян Патенов с ВАЗ 2101 от Русе Кар Моторспорт, който е само на точка от лидера в шампионата Иван Лишев (ВАЗ 2101). В Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, участниците традиционно са 8. Венцислав Станев има комфортен аванс от 20 точки пред Кольо Карастоянов и при победа на Дракон ще вземе титлата.