Начало BG спорт 53 заявки за писта Стара Загора на Дракон

53 заявки за писта Стара Загора на Дракон

209
0

53 пилоти са подали заявки за участие на писта Стара Загора, 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Поради ремонтните дейности в града надпреварата тази година ще се проведе на трасето Дракон край Пловдив.

Очаквано най-много са заявките в серия Спорт (двигатели до 1600 куб.см) – 19. От списъка обаче отсъства шампионът Ерменко Ерменков със своя Ситроен Саксо.

На линия са всички останали водещи пилоти, сред които лидерът в първенството Симеон Симеонов с Хонда Сивик, Александър Димитров и Искрен Веселинов със същите автомобили. За Купа Лада заявките са 13, а за Купа Енеос – 7.

Пет са заявките в серия Туринг, като на линия е шампионът и лидер в класирането Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Конкуренция ще му бъдат Давид Будев от Влъчков Рейсинг, ветеранът Стоян Апостолов, Станислав Паришков с Опел Астра и Александър Димитров с Фолксваген Голф.

Във висшата серия Макси ще участват 9 пилоти, сред които са всички претенденти за победата – шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 и водачът в класирането след 3 кръга Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9.

Списъкът на всички участници можете да видите вдясно: