Начало BG спорт 65 заявки за Писта София

65 заявки за Писта София

5886
0
Писта София 2019

65 пилоти са подали заявки за участие на Писта София, 3-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се възражда след 10 години прекъсване. За последно тя се проведе през 2009 г. на пътния възел под Бояна.

Сега състезанието ще бъде около стадион Георги Аспарухов. В района то се е провеждало само веднъж – през 1988 г. Новата конфигурация на градското трасе, определена от АФБ и рейс директора Валентин Бонев, е с дължина 1620 м.

Според допълнителния правилник на Писта София трите серии Спорт, Туринг и Макси ще правят по 20 обиколки на трасето (32.4 км), а пилотите от Купа Лада, Купа Енеос и Клас Свободен – по 15 тура (24.3 км).

Във висшата серия Макси толкова много автомобили – 14, ще има за първи път от 2015 г. насам.

На линия са шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, за който това ще е първо участие на писта тази година, Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9) също с първа надпревара за сезона в тази дисциплина.

В Туринг победата ще години шампионът за последните 3 години Иван Влъчков с Хонда Сивик от София Кар Моторспорт. Той ще има сериозна конкуренция от 12 автомобила. Сред тях са ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Станислав Паришков с Опел Кадет, Кольо Карастоянов (Хонда Сивик).

В серия Спорт също има много заявени пилоти – 14. Сред тях е шампионът Симеон Симеонов с Хонда Сивик, който ще се бори с конкуренцията на Александър Димитров, Деян Куманов, Александър Димитров и Кристиян Христов, всички с Хонда Сивик.

В Купа Лада заявките са по-малко от очакваното  – 11, а за Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4 – 6. В Свободния клас ще участват 7 пилоти, сред които и Влъчков, този път с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов. Последният е организатор на състезанието.

Квалификациите в събота започват от 12:30 часа. Състезанията са в неделя от 10:00 часа.

Пълен списък със заявки за Писта София

Трасето от птичи поглед: