Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се дразни от пусканите в ефир негови реплики от радио комуникацията

Алонсо се дразни от пусканите в ефир негови реплики от радио комуникацията

69
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо изрази недоволство от начина, по който Формула Уан Мениджмънт излъчва неговата комуникация с питуола на Макларън. Испанският пилот смята, че съобщенията му са „лични” и че ФОМ специално избира негови реплики за ефир.

Въпросната комуникация бе свързана с избора на гуми. Въпросът от питуола бе: „Фернандо, какви гуми смяташ, че трябва да сложим – нови интермедии или гуми за мокро?”

„Мисля, че трябва да се прибера в бокса и да видим какви са условията. Може да изляза с мокрите и ако сме 25 секунди по-бавни, ще е за нищо. Трябва да подобрим това 11-о място.”

„Добре, Фернандо. Ако го направим, ще има време за един бърз тур накрая.”

„Не знам, човек. Слагайте каквито гуми искате. Последният сектор е невъзможен. И ракета да сложите, ще останем 11-и.”

Част от радио комуникацията бе и съобщение от питуола, че са видели постижение от 28,7 сек във финалния сектор, така че смятат такова време за възможно. Отговорът на испанеца: „Да и девет секунди загуба във втората част – и аз видях телевизионния екран!”

След квалификацията Алонсо демонстрира недвусмислено раздразнението си.

„Още една радио обаждане, което ФОМ излъчва. Това им е любимото хоби. Не разбирам значението. Когато си на пистата и трасето е супер мокро, вероятно не можеш да подобриш времето си. А това е нормален разговор, лична комуникация с отбора дали си струва да се прави още един тур с гуми за мокро или не. В крайна сметка опитахме със следваща обиколка. Изглежда се забавляват, но понякога е дразнещо”, заяви пилотът.

Фернандо остана 11-и и отбеляза, че не е особено конкурентоспособен.

„В Q1 вече се тревожехме, че няма да стигнем до Q2. 11-о място е благодарение на дъжда. Добра позиция е, близо до зоната на точките”, каза още той.

Щофел Вандоорн остана 16-и. Той обясни, че е изпуснал най-добрите условия на пистата в Q1.