Начало Картинг Алекс Джулиан и Венцислав Василев с победи в 7-ия кръг от София...

Алекс Джулиан и Венцислав Василев с победи в 7-ия кръг от София Картинг Ринг

341
0

Алекс Джулиан и Венцислав Василев спечелиха двата големи финала в 7-ия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг, който се организира за 3-а поредна година. Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха 31 пилоти.

В квалификацията най-бърз бе Симеон Михалев, който постигна време от 47.920 сек, следван от Борис Карастанев и Милуш Баханов.

Следваха полуфиналите, след които 10 пилоти се класираха за големия финал А. Това сториха Джулиан, Страхил Иванов, Василев, Цветан Делчев, Борис Карастанев, Георги Попчев, Валентин Раденков, Любомир Черкезов, Михалев и Баханов.

Останалите сформираха малките финали, като победители в тях станаха Тома Маринов (финал С) и Арам Агопян (финал В).

В големия финал А победата грабна Джулиан, който остави зад себе си Страхил Иванов и Венци Василев. Георги Попчев, който финишира 2-и, но получи наказание от 10 сек за неправилно изпълнение на един от двата задължителни питстопа и изостана 6-и.

След това се състоя и т.н. суперфинал. В този финал участваха 11-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 11-о време първи, този с 10-о втори и т.н.

Стартът бе в стил „24-те часа на Льо Ман“ от 60-те години на миналия век, при който пилотите започват състезанието, тичайки от място към машините си. По време на надпреварата пилотите отново трябваше да направят по 2 бокса, а освен това имаше и поливане на трасето с вода на определени завои от организаторите.

След много оспорвана битка победител стана Венци Василев, който остави зад себе си само на половин секунда Джулиан. Подиумът допълни Борис Карастнаев. 

Следващият кръг ще се проведе на 15 април.