Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отрича да има участие в промените в ръководството на Макларън

Алонсо отрича да има участие в промените в ръководството на Макларън

106
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо отрече да има участие в промените в ръководството на Макларън, които бяха обявени по-рано тази седмица. Ерик Булие напусна поста си, а бившият състезателен инженер на испанеца Андреа Стела стана директор и ще отговаря за работата на пистата. Жил де Феран пък поема поста на спортен директор. Веднага след официалното съобщение от страна на екипа се появиха спекулации, че новите назначения предполагат силно влияние от страна на Алонсо. Въпросът не бе подминат на пистата Силвърстоун, където този уикенд ще се проведе Гран при на Великобритания.

„Аз само карам коли”, бе отговорът на Фернандо. „Имам 100% доверие на Зак [Браун], 100% се доверявах на Ерик [Булие]. Винаги съм имал такова отношение към шефовете, защото те разполагат с цялата информация. Не са се консултирали с мен. Информираха ме за промените и всички нови възможности, както го сториха и с Щофел [Вандоорн].”

Алонсо обясни също така, че просто познава Андреа Стела далеч по-отдавна в сравнение със Зак Браун. Все пак каза, че главният изпълнителен директор на Макларън е разговарял с него за бившия му състезателен инженер и Де Феран.

„Искаше да разбере мнението ми [за Стела], както и какво мисля за Жил. Но той познава Жил от 20 години, а аз – само от година, така че е много по-наясно какви възможности носи Де Феран. Аз напълно вярвам в решението му, за да вървим напред, да подобрим автомобила и да сме по-конкурентоспособни. Надявам се и този уикенд да видим прогрес.”

Алонсо каза още, че промените в ръководството на Макларън няма да повлияят на решението за бъдещето му.