Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нямам идея дали ще стигнем топ 10

Алонсо: Нямам идея дали ще стигнем топ 10

30
0

Фернандо Алонсо заяви, че изобщо няма представа дали ще успее да се класира в топ 10 на стартовата решетка и екипът му да спечели първи точки в неделната Гран при на Монако, въпреки сравнително по-доброто представяне в днешните първи тренировки по улиците на княжеството, където мощността на задвижващата система има по-малка роля.

„Най-важното днес бе да се опитаме да използваме във възможно най-голяма степен колата, да имам доверие в нея, защото тук е Монако и за да успееш, трябва да си максимално близо до мантинелите, да си на 100% сигурен в реакциите й”, обясни испанецът. „Имаме напредък в това отношение, но дали той ще е достатъчен, е много рано да се каже. Изобщо не използвахме меките гуми, но така бе и с всички останали и нямаме представа как ще се държи колата с тях, къде са другите.”

Алонсо каза още, че тестваните нови елементи за колата са дали позитивен резултат, като допълни, че за него това е може би по-важно от всичко друго.

Съотборникът му Дженсън Бътън днес изпробва новия софтуер, който подобрява излизането от завоите и пази повече гумите и макар и двамата да имаха отново малки проблеми с техниката, като цяло резултатите са позитивни.

Запитан отново за първите точки за сезона, Алонсо бе категоричен, че това всъщност не е тема, която го вълнува особено. Той каза, че едва ли има някакво значение дали ще е осми или дори втори, най-важното за него и екипа е да победят Мерцедес и за да постигнат това, трябва да рискуват и да използват и развиват нестандартни решения.