Начало Лайфстайл Алонсо се възхищава на Надал: Хората просто го обичат

Алонсо се възхищава на Надал: Хората просто го обичат

87
0

Фернандо Алонсо е известен като сериозен фен на колоездачния спорт. Той за малко не стана собственик на отбор по колоездене, но явно симпатизира и на своя сънародник Рафаел Надал. В интервю за ВВС той нарича 14-кратният носител на титли от Големия шлем „Тенис Бог“ и е готов дори да отложи някои от задълженията си покрай Гран при на Канада, за да проследи края на Ролан Гарос. За него няма съмнение, че Надал ще стигне до решаващия уикенд в Париж.

„В Испания той е смятан за най-големият спортист на всички времена“, с патос обяснява Алонсо. „Когато си готин човек и извън корта, такъв какъвто е Рафа, тогава хората ти се възхищават и те обичат.“

Надал е известен в родината си със своята скромност, като предпочита да не попада непрекъснато в светлините на прожекторите. В излязлата наскоро негова автобиография той разказва, че с удоволствие ходи за риба и изпитва панически страх от тъмното.

„Всяка победа и всяка титла, която той печели ме изпълват с гордост, защото той представя всички нас пред света“, не крие възхищението си Алонсо.