ГП на след:
Последно състезание: OAE

Алонсо се възхищава на Надал: Хората просто го обичат

26.05.2015 | Й. Севов, снимка: Mirko Stange | коментара

Фернандо Алонсо е известен като сериозен фен на колоездачния спорт. Той за малко не стана собственик на отбор по колоездене, но явно симпатизира и на своя сънародник Рафаел Надал. В интервю за ВВС той нарича 14-кратният носител на титли от Големия шлем „Тенис Бог“ и е готов дори да отложи някои от задълженията си покрай Гран при на Канада, за да проследи края на Ролан Гарос. За него няма съмнение, че Надал ще стигне до решаващия уикенд в Париж.

„В Испания той е смятан за най-големият спортист на всички времена“, с патос обяснява Алонсо. „Когато си готин човек и извън корта, такъв какъвто е Рафа, тогава хората ти се възхищават и те обичат.“

Надал е известен в родината си със своята скромност, като предпочита да не попада непрекъснато в светлините на прожекторите. В излязлата наскоро негова автобиография той разказва, че с удоволствие ходи за риба и изпитва панически страх от тъмното.

„Всяка победа и всяка титла, която той печели ме изпълват с гордост, защото той представя всички нас пред света“, не крие възхищението си Алонсо.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти