Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от първия ден, Вандоорн най-после се почувствал нормално в колата

Алонсо доволен от първия ден, Вандоорн най-после се почувствал нормално в колата

79
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо записа 12-о време и в двете петъчни тренировки преди Гран при на Унгария. Съотборникът му в Макларън Щофел Вандоорн пък заяви, че най-после се е почувствал нормално зад волана след няколко трудни състезателни уикенда. Белгиецът е с ново шаси на Хунгароринг, от по-стара спецификация.

„Положителен петък за нас по отношение на усещането в колата. Направихме много тестове, събрахме данни, като сутринта фокусът ни бе повече върху аероизпитания и трупане на базова информация. Следобед изпробвахме различните типове гуми”, обясни Алонсо.

„Беше доста топло – мисля, че асфалтът се нагря до 61 градуса във втората тренировка, което е сериозно число! Настройките и балансът не бяха идеални, колата ми бе с леко нестабилна предна част.”

Вандоорн бе доволен, че най-после се почувства нормално в колата си и отново можеше да се съсредоточи върху обичайната за първи ден от състезателен уикенд работа.

„Хубаво е, когато не се мъчиш през цялото време да разрешаваш проблеми. За съжаление не направих никакви бързи обиколки с ултрасофт, защото сбърках и се завъртях. Но темпото ни в дълга серия изглежда добро и не сме далеч от нужния баланс. Целта ни ще е да сме максимално близо до топ 10. Не съм сигурен дали класирането в Q3 ще е нещо хубаво, тъй като това ще означава старт с ултрасофт”, допълни Щофел.