Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: За трети пореден път съм 13-и, обикновено взимаме добри точки от...

Алонсо: За трети пореден път съм 13-и, обикновено взимаме добри точки от тази позиция

38
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще стартира от 12-а позиция в утрешната Гран при на Азербайджан. Испанецът записа 13-о време, но печели едно място заради наказанието на Нико Хюлкенберг за сменена скоростна кутия.

„Квалификацията все още не е най-силната част от уикенда ни”, призна Алонсо. „Но по време на състезание на улично трасе обикновено се случват много неща. Няма място за грешка: ветровито е, прашно, стените са много близо и не можеш да си позволиш да натиснеш прекалено. Състезанието е трудно и психологически, така че според мен утре надпреварата ще е едновременно лудница и забавление.”

„Този уикенд изглежда като че ли сме подобрили максималната си скорост в сравнение с предходните надпревари, но направихме компромис в известна степен със сцеплението в завоите. В Q2 вятърът се поусили и губехме темпо на правите заради насрещния вихър. Утре според прогнозите ще е още по-силен.”

„За трети пореден път съм 13-и в квалификация и обикновено взимаме добри точки от тази позиция. Надявам се и утре да се получи така.”

Щофел Вандоорн успя да направи само една серия в Q1 и остана 16-и.

„Уикендът е доста труден за мен. По време на тренировките като че ли постоянно се озовавах на неправилно място или попадах на жълти знамена в грешния момент. Всъщност в Q1 май за първи път направих цяла бърза обиколка. Все още ни липсва малко максимална скорост, но пък състезателното ни темпо изглежда по-добро от квалификационното. Видяхме много инциденти при спиране този уикенд, нашият болид се държи прекрасно точно при натискане на спирачките, което е от ключово значение за състезанието”, каза белгиецът.