Начало Картинг Академията за млади пилоти излъчи първите завършили курсисти

Академията за млади пилоти излъчи първите завършили курсисти

162
0

Академията за млади пилоти „Мини.БГ“ 2016 на Българска Федерация Картинг Спорт (БФКС) излъчи първите 10 завършили курсисти. 3-седмичният им кръжок предложи 9 посещения за по час и половина всяко. В тях бяха заложени лекциите на тема безопасност на и около пистата, правилознание, теория на пилотирането и не на последно място фактическо пилотиране с анализиране на резултатите.

Един от тримата инструктори Александър Цветков сподели, че е останал изненадан от това как малчуганите не само искали да пилотират, а били активни при диалозите и въпросите около състезателното трасе. Той допълни още, че при първото си излизане на трасето момчетата давали времена между 56 и 58 секунди, а на последното – 53-54 секунди и прогресът е явен.

Малчуганите били доволни от 3-седмичния курс, а родителите останали щастливи от постигнатите резултати. Първите завършили академията „Мини.БГ“ очакват следващия етап, който ще се проведе на картинг пистата край град Кюстендил. Там всички курсисти ще се сравняват умението и възможностите за пилотиране на истински карт на истинска състезателна писта. Преди това обаче, през „Мини.БГ“ трябва да преминат и останалите 2 групи деца, които са се записали за курсовете.

Всички малчугани получиха професионални лицензи и сертификат за преминало обучение. На родителите бе даден подробен анализ на поведението, резултатите и базата за развитие.

Ето и най-бързите млади пилоти от двете групи:

 

1 Драган Багдатов

2 Никола Цолов

3 Андон Николов

 

1 Никола Досев

2 Кристиян Вълков

3 Антон Божинов