Начало Автомобили Акули в Opel ADAM – можете ли да ги откриете?

Акули в Opel ADAM – можете ли да ги откриете?

120
0
Opel Adam

По Великден децата в Западна Европа търсят скрити боядисани яйца. Клиентите на Opel обаче ще търсят – при това не само по празниците – скритите в ADAM акули! За щастие малките хищници не хапят – те са скрити толкова добре, че са почти невидими във вътрешното пространство на модела.

Докато децата се занимават с традиционните яйца, собствениците на ADAM могат да се вгледат по-внимателно в своя малък лайфстайл автомобил и да се запознаят с една негова интригуваща и нетрадиционна страна. Tе със сигурност няма да открият шарени яйца, а ще се срещнат отблизо с най-малко две мънички акули – стига да гледат много, много внимателно…

Но как всъщност акулите са проникнали във вътрешността на малкия Opel ADAM? Истината е, че от 2006 г. насам няколко от дизайнерите на марката Opel намират дискретни начини да вградят мотива на акулата във вътрешното обзавеждане на моделите, върху които работят. Нека хвърлим кратък поглед на дългия път от океана до купето на автомобила. Всичко започва в един неделен следобед през 2004 г., когато дизайнерът на Opel и непрофесионален любител гмуркач Дитмар Фингер работи вкъщи върху една от скиците на новото поколение Corsa. И по-точно – разсъждава върху оформлението на невзрачния външен панел на жабката, който почти през цялото време остава изцяло скрит от облицовката на затворената врата на пътника до водача. Синът на Дитмар вижда скицата с акулите и отбелязва, че идеята е страхотна. Дитмар се усмихва… и така се ражда една нова идея и едно ново вдъхновение. На следващия ден той показва изображението с доусъвършенстван профил на родения в Австралия главен дизайнер на Corsa Нилс Льоб, който веднага прегръща идеята. В крайна сметка акулата в жабката поема към серийното производство и днес е неразделна част от вътрешното пространство на над два милиона автомобила Corsa, произведени от 2006 година до днес.

Но историята на успеха на „акулата на Opel” не спира дотам – Нилс Льоб споменава за нея на Карим Джордиманиа, който отговаря за вътрешното оформление на Zafira Tourer и той създава три малки акули. И до днес те съжителстват тайно в интериора на новия компактен ван. Разбира се, добре скрити – в крайна сметка Zafira Tourer е сериозен автомобил.

Идеята за акулите трябва да бъде продължена – на това мнение е и Щефан Арнд, който е натоварен със задачата по създаването на дизайна на интериора на малкия ADAM, докато Нилс отговаря за външното оформление. Имайки предвид дивия характер на ADAM, акулите в него могат да бъдат по-ясно видими и да се превърнат в истинска закачка. И даже да се сдобият с компания. В момента във вътрешността на ADAM има две акули – едната от тях може да бъде открита доста лесно, докато другата е придружена от други две невинни риби. Въпросът е къде точно са скрити? Всеки знае, че акулите обичат течностите… Нека Великденското търсене на акулите започне сега!