Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: 11-ото място е перфектно

Алонсо: 11-ото място е перфектно

95
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Макларън

Фернандо Алонсо определи 11-ото си място като перфектно за старта на състезанието в Сингапур днес. Пилотът на Макларън не стигна до 3-ата част на квалификацията, но пък ще има свободен избор на гуми и това може да му даде шанс да влезе в зоната на точките.

Според испанеца, той е в по-добрата позиция спрямо пилотите пред него, които ще трябва да потеглят с вече използвани гуми хиперсофт.

„Исках да стартирам от чистата страна на пистата и 11-ото място е перфектно, каза Фернандо. – Надявам се да напредна в класирането и да спечеля точки. Имаме възможност да изберем сами гумите си за старта. И това ще ни помогне допълнително в опитите да изпреварим 2-3 коли пред нас.“

Испанецът смята, че е било важно да избегне използването на типа хиперсофт в състезанието, който дава с 2.5 сек по-добро време за една обиколка, но се износва много бързо в дългите серии и се образува грейнинг. Очакванията са с него да бъдат изкарани около 10-15 обиколки.

„Състезанието ще бъде дълго и предизвикателно, а ние трябва да останем фокусирани и да се борим за точки, заяви още Алонсо. – Но първо трябва да видим карирания флаг. Напоследък не бяхме много силни по отношение на надеждността. И това трябва да се промени.“