Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: 7-ото място е като малка победа за нас

Алонсо: 7-ото място е като малка победа за нас

62
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че 7-ото му място в Гран при на Сингапур е като малка победа за Макларън след лошото представяне на тима в предишните 2 състезания.

Испанецът бе най-бързият пилот извън тези на водещите 3 отбора, като в един момент от състезанието дори направи най-бързата обиколка. Алонсо обаче не очаква това представяне да се повтори до края на сезона.

„Пистата тук е уникална и е комплексна по отношение на настройките и изваждането на най-доброто от колата, каза Фернандо. – Затворихме с обиколка Магнусен.

А на Монца и Спа, където има много прави, в Хаас почти сториха това спрямо нас. Затова смятам, че представянето ни се дължи на необичайната писта и се опасявам, че ще имаме отново трудности в следващите състезания.“

По отношение на самото състезание, Алонсо коментира: „Направих добър старт, а след това със стратегията ми оптимизирахме представянето ни.

Първо бяхме с ултрасофт и след това със софт. И ако Магнусен не беше сложил хиперсофт, можехме да запишем най-бързата обиколка. Това беше магическо състезание за нас.“