Начало Други Алонсо близо до участие в 24-те часа на Дайтона

Алонсо близо до участие в 24-те часа на Дайтона

50
0

Фернандо Алонсо е близо до участие в 24-те часа на Дайтона през следващия сезон за екипа на Wayne Taylor Racing Cadillac. Испанецът кара в последното си състезание във Формула 1 миналия уикенд в Абу Даби, като вече обяви, че има желание да се пробва отново в прочутата надпревара за издръжливост.

В нея Фернандо се състезава за първи път в началото на тази година за екипа на United Autosport с болида Лижие JS P217 в екип с Ландо Норис и Фил Хансън. Заради много проблеми със спирачките и такъв с педала на газта обаче триото завърши едва на 38-о място в крайното класиране.

След това Алонсо започна пълен сезон в Световния шампионат за издръжливост WEC с Тойота, като победи в 24-те часа на Льо Ман и има реални шансове да спечели шампионата, който завършва през следващата година. В Дайтона се очаква Алонсо да кара за тим в класа DPi, като се смята, че е близо до договор с Wayne Taylor Racing.

За тима с автомобила Cadillac DPi-V.R се очаква да карат още Джордан Тейлър, Камуи Кобаяши и Ренгер ван дер Занде. Смята се, че договорът с Алонсо ще бъде подписан до края на тази седмица с шефа на тима Уейн Тейлър, като последният заяви, че за момента това не е факт.

Днес Алонсо беше зад волана автомобила Шевролет от НАСКАР на звездата в сериите Джими Джонсън по време на демострационно шоу в Бахрейн. Последният пък подкара болид Макларън MP4-28 от 2013 г. с двигател на Мерцедес. Алонсо остана много впечатлен от времената на Джими, чийто най-добър резултат бе само с 0.2 сек по-слаб от този на Фернандо, който също подкара колата на Макларън отпреди 5 г.