Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от прогреса на Макларън

Алонсо доволен от прогреса на Макларън

66
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е доволен от прогреса, който отбеляза неговият отбор Макларън в уикенда за Гран при на Испания. Двукратният шампион за първи път този сезон стигна до 3-ата част на квалификацията, като ще стартира утре в състезанието от 8-а позиция. В болида му за този уикенд има много подобрения, сред които и нов нос с голям отвор.

„Доволен съм от класирането си. Осмата позиция е добра, каза испанецът, който единствен от пилотите в топ 10 ще стартира с гумите софт. – В последните 3 квалификации бях 13-и. Определено направихме стъпка напред. Всичко, което въведохме по колата, оправдава очакванията и времената на обиколка.

Може би негативната страна на това ни представяне е разликата до водещите 6 пилота. Те са в друга лига и ние трябва да продължим да работим и да намаляваме разликата. Определено пакетът ни ме кара да съм щастлив. Ако успеем утре да сме шести, също ще съм много доволен.”

Алонсо обаче подчерта, че колата, с която разполага в Испания като елементи, е трябвало да бъде налична още на старта на сезона в Австралия. Но в отбора са закъснели с подобренията заради техническите проблеми по време на предсезонните тестове.

„Отлагането на първия голям ъпгрейд и липсата му в първите състезания, ни постави в трудна позиция в първите състезания, обясни Фернандо. – Но успяхме да спечелим много точки в тях с добро представяне и малко късмет. Сега трябва да внедряваме нови части за всяко едно състезание.”

Неговият съотборник Щофел Вандоорн за малко не успя да влезе в 3-ата част на квалификацията, но все пак зае 11-оот място, което ще му даде шанс да стартира с чисто нови гуми с право на избор на типа в състезанието утре.