Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Каква чудесна изненада!

Алонсо: Каква чудесна изненада!

71
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Победителят в Гран При на Великобритания Фернандо Алонсо посвети първото си място на екипа в Маранело и механиците на пистата. Испанецът определи състезанието като „чудесна изненада“. „Това е много специална победа, защото идва на легендарна писта като Силвърстоун, пред публика, която е изключително ентусиазирана. Конфигурацията на пистата не подхожда много на болида ни, но нововъведенията, които отборът докара за това състезание, определено помогнаха много„, каза щастливият Алонсо след състезанието. „На старта не беше лесно, защото части от пистата бяха мокри, а на други места беше само влажно. Имаше доста драматични моменти, както когато Хамилтън ни изпревари, но останахме много спокойни, много сигурни, че можем да извлечем нещо от това състезание. Осъзнах, че мога да победя едва след последния питстоп. Разбира се, проблемът на Фетел в бокса помогна, както и фактът, че Хамилтън държа зад себе си двата Ред Бул-а толкова дълго време, но трябва да кажа, че на сухо бяхме много силни. Запътваме се към Германия с висок дух и увереност. Ред Бул все още имат най-силната кола, но подобренията по нашия болид работят„, допълни пилотът на Ферари.

С първите си думи Фелипе Маса поздрави своя съотборник за победата. Бразилецът обясни по-слабото си темпо с повреди по пода на болида си: „Вярно е, че моето темпо не беше блестящо, но това може да се обясни с факта, че подът беше повреден. Мисля, че ударих нещо в звой 6, може би част от друг болид. От гледна точка на стратегията, може би трябваше да изтеглим малко последното спиране, но отборът не искаше да завършвам състезанието с прекалено износени гуми„. Маса бе лаконичен по повод на контакта с Хамилтън в последния завой, който можеше да коства и на двамата отпадане от състезанието: „В края се доближих до Хамилтън, тъй като той имаше затруднения, но той се защитаваше и пропуснах да го изпреваря с много малко„.

Лука ди Монтедземоло намери за изключително емоционално да чуе отново италианския химн на Силвърстоун, 60 години след като Скудерията печели първото състезание в историята на Формула 1. Стефано Доменикали заяви, че резултатът не се дължи на чудеса, а е плод на усърдна работа и е чакан от много време. „Инженерите казват, че ако си бърз на тази писта, значи ще си бърз на много от останалите писти до края на шампионата. Да се надяваме, че случаят ще е точно такъв„, завърши шефът на тима.