Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не е изненадан от темпото на Хаас

Алонсо не е изненадан от темпото на Хаас

65
0
Ромен Грожан,Хаас

Фернандо Алонсо заяви, че не е изненадан от темпото на колите на Хаас в тренировките за Гран при на Австралия до момента, тъй като те са реплика на болида на Ферари от миналата година.

Ромен Грожан завърши на 6-а позиция във втората сесия, като дори изпревари Даниел Рикиардо с Ред Бул и показа, че американският тим може да бъде най-добрият след водещите 3 екипа.

„Наистина не съм изненадан, каза Алонсо, който беше малко по-бавен от темпото на Грожан във втората сесия. – Очевидно те имат реплика на болида на Ферари от миналата година, а Ферари тогава спечелиха тук състезанието.

Те изглежда са много бързи и са веднага след водещите 3 отбора. Ще е трудно да бъдат победени в това състезание и изобщо в първата част от сезона. Ние ще се опитаме да сме близо до тях и да се възползваме от всяка възможност.“

Карлос Сайнц от Рено също каза, че не е изненадан от скоростта на Хаас. Мнозина специалисти считаха, че именно френският тим може да е най-добрият след първите 3, но изглежда, че поне в началото на сезона това ще бъде екипът на Джийн Хаас.

„Те бяха добри по време на предсезонните тестове и им хвърляхме едно око, защото бяха наистина бързи, каза Сайнц. – За жалост изглежда, че те са половин стъпка пред останалите отбори в средата на колоната. Надявам се, че скоро можем да наваксаме.“

Според Себастиан Фетел от Ферари пък още е рано да се каже дали той е изненадан от скоростта на Грожан и Магнусен. Според него трябва да се изчака и да се видим дали тази скорост ще се потвърди и на други писти, тъй като трасето в Мелбърн е сложно.