Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не очаква голяма стъпка напред от Макларън в Баку

Алонсо не очаква голяма стъпка напред от Макларън в Баку

55
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не очаква голяма стъпка напред от екипа му Макларън в Гран при на Азербайджан в Баку идния уикенд. След първите 3 кръга екипът от Уокинг е на 4-о място при конструкторите, като Алонсо спечели сериозен актив от точки във всяко едно състезание.

Колата показва определено по-добра скорост в състезанията, докато в квалификациите тя не е на достатъчно добро ниво, което не позволи на Фернандо и съотборникът му Щофел Вандоорн да стигната до 3-ата й част нито веднъж. За Баку Алонсо очаква картината да е подобна.

„Знаем къде сме ограничени и къде трябва да подобрим пакета ни, каза испанецът. – Внедряваме нови компоненти за всеки състезателен уикенд, но не очакваме радикална промяна в представянето ни в Баку. Все пак научаваме все повече за поведението на колата ни и в Азербайджан ще се опитаме да спечелим колкото се може повече точки.“

Състезателният директор Ерик Булие заяви, че тимът трябва да работи здраво по квалификациите си, където му е слабото място от началото на сезона. Според него е важно да се вземе максималното от състезанието в неделя. „В Баку изпреварванията са сравнително по-лесни, но не трябва да подценяваме важността на стартовите ни позиции“, каза още Булие.

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн се надява той и екипът му да успеят да се възползват от всяка една драма, която се случи пред тях, като състезанието миналата година бе изпълнено с много напрегнати моменти и инциденти. Според него позицията в решетката ще е важна, както и самия старт.