Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Обновената ни кола е много по-добра от предишната

Алонсо: Обновената ни кола е много по-добра от предишната

61
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо определи подобрената версия на болида на Макларън за Гран при на Испания като много по-добра спрямо досегашната. Екипът от Уокинг въведе доста ъпгрейди по MCL33, сред които най-забележителният бе новият нос с отвор в средата.

Испанецът бе бърз в първата тренировка на Каталуня, като завърши 6-и. Във втората изостана до 12-о място, като и в двете беше на 1.7 сек от най-добрите постижения.

„Колата е много по-добра, каза испанецът. – Усещам повече грип. Тя определено е стъпка напред. Като цяло бяхме по-конкуренти, отколкото сме в обикновено в петък от началото на сезона. Утре влизане в 3-ата част на квалификацията е реална възможност.“

Според Алонсо само благодарение на новия аеродинамичен пакет колата е станала по-бърза с 0.2 сек на обиколка, но не знае дали това ще е достатъчно Макларън да се доближи до водещите отбори, които също имат сериозни подобрения.

„Тук имаме добри подобрения и ще имаме още такива в Монако и Канада, обясни Фернандо. – Малко изоставаме от графика с ъпдейтите, но важното е, че нови части ще има за всяко състезание, и че вдигаме скоростта на колата.“

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн записа 9-о време във втората сесия, на 1.5 сек от Хамилтън, като беше по-бърз от Алонсо. Той изрази задоволството си от подобреното поведение на колата.