Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква трудно състезание за Макларън в Канада

Алонсо очаква трудно състезание за Макларън в Канада

47
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо очаква състезанието за Гран при на Канада да бъде трудно за Макларън заради ниската скорост на правите на болида. От началото на сезона колата на тима редовно е една от най-бавната на правите участъци заради голямото челно съпротивление.

Затова според испанеца дългите прави на пистата Жил Вилньов ще разкрият слабостите на пакета на Макларън-Рено, въпреки очакваното сериозно подобрение в мощността от френския доставчик на задвижващи системи. В Канада ще се появи новата спецификация на мотора на Рено.

„Стигнахме до 3-ата част на квалификацията в Барселона и в Монако, каза Алонсо. – Ще бъде добре да продължим тази серия и да потвърдим нашия прогрес. Но смятам, че Канада ще бъде предизвикателство за нас. Това е трудна писта с дълги прави. Липсата на достатъчно скорост на правите ще ни тежи.“

Другият пилот на тима Щофел Вандоорн заяви, че не е изненадан от изоставането като скорост спрямо отбора на Ред Бул например, но смята, че тимът му знае къде може да подобри колата.

„Имаме яснота по отношение на това къде трябва да подобряваме колата, каза белгиецът. – В последните няколко седмици направихме малки стъпки напред. В следващите можем да очакваме още по-голям напредък.“