Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Победата на кола с мотор на Рено е добра мотивация за...

Алонсо: Победата на кола с мотор на Рено е добра мотивация за Макларън

80
0
Фернандо Алонсо

Победата на кола със задвижваща система на Рено в Гран при на Китай е добра мотивация за екипа на Макларън. Това смята водещият пилот на тима от Уокинг Фернандо Алонсо.

В Шанхай победител стана Даниел Рикиардо с Ред Бул, възползвайки се от новите си гуми софт в края на състезанието. Алонсо завърши 7-и, като бе далеч от лидерите и призна, че тимът му има още много работа за вършене.

„На този етап е твърде оптимистично да мислим за победи, каза испанецът. – Победата на Ред Бул с мотора на Рено показва потенциала на агрегата и ни дава добра мотивация, че с него ние също ще можем да се борим за челните места, ако свършим добра работа по отношение на шасито.

Знаем, че трябва да се подобрим. Няма съмнение в това. Не можем да го скрием. Но то друга страна вършим каквото трябва в неделя в състезанията и печелим колкото може повече точки за тима. Понякога това става с късмет, друг път с добра стратегия и питстопове.“

Неговият съотборник Щофел Вандоорн също е на мнение, че Макларън трябва да подобри представянето си. „Смятам, че нямаме извинения тази година, каза белгиецът. – Ред Бул показа, че е възможно да се печелят състезания с този мотор. Имаме много работа за вършене.“