Начало Други Алонсо ще прави тестове с болид от Индикар

Алонсо ще прави тестове с болид от Индикар

56
0

Фернандо Алонсо ще прави тестове с болид от Индикар през следващия месец, съобщава американското издание RACER. Във вторник испанецът обяви, че няма да се състезава във Формула 1 следващия сезон, като се смята, че по всяка вероятност ще кара в Индикар за 2019 г. Възможно е това да се случи с тим на Макларън.

Според информацията тестът на Фернандо ще бъде с болид на екипа Андрети Аутоспорт и най-вероятно ще бъде на трасето Barber Motorsports Park. Именно с този отбор, подкрепян от Макларън, Алонсо взе участие в 500-те мили на Индианаполис миналата година и се движеше в челото, преди да отпадне с повреда в двигателя 20 обиколки преди финала.

„Мисля, че Алонсо ще бъде страхотна добавка за Индикар и той много ще се забавлява в този шампионат, каза бившият шампион в сериите и победител в Инди 500 Райан Хънтър-Рей. – Фернандо е гладен за победи както винаги. И смятам, че сериите са страхотно място да се състезаваш. Те са най-конкурентните в света. Няма съмнение в това. В тях няма фаворити и не може да се каже предварително кой ще спечели следващото състезание.“

Остава отворен въпросът дали ако премине в Индикар, Алонсо ще участва във всички състезания или само в определени. Той неведнъж е казвал, че иска да спечели Тройната Корона, включваща Гран при на Монако в F1, 24-те часа на Льо Ман и 500-те мили на Индианаполис. Испанецът вече победи в първите две и може да се съсредоточи само върху участието си в Инди 500.

Ако обаче Макларън участва догодина със свой отбор и две коли, каквито планове има, то Алонсо може да кара през целия сезон или в почти всички състезания, без тези, които се застъпват с надпреварите от Световния шампионат за издръжливост (WEC). В него Фернандо кара за екипа на Тойота.