Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: След инцидента в началото мислех, че няма да спечеля точки

Алонсо: След инцидента в началото мислех, че няма да спечеля точки

77
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо призна, че след инцидента в завой 3 след старта на Гран при на Испания, при който той изгуби много позиции, е смятал, че няма да спечели точки в това състезание. Испанецът обаче успя да изпълни тактиката само с един питстоп и в края завърши 8-и. Въпреки това екипът му Макларън загуби 4-ото място при конструкторите, като с една точка напред вече е Рено.

„Планът беше да спечелим няколко позиции в първите завои и след това рано да спрем в бокса и да сменим гумите суперсофт, обясни Фернандо. – Но загубихме няколко места заради инцидента. На този етап мислех, че ще е невъзможно да спечелим е точки. Но за щастие направихме добро състезание с добра стратегия само с един питстоп и преминаване към гумите медиум.

По време на състезанието на някои завои имаше много черни облаци. Мислех, че малко дъжд може да ни помогне, но в крайна сметка това не се случи. Днес беше трудно да се изпреварва. Бях зад Льоклер дълго време, като още ни липсва достатъчно скорост на правите. Това е нещо, върху което трябва да работим. Знаем какви са слабостите на колата ни.”

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн не успя да завърши състезанието, като изглежда получи повреда в скоростната кутия. Това за него е било разочароващо, тъй като е имал добро темпо и шанс също да спечели точки. Белгиецът беше 13-и преди отпадането си.