Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще стартира от бокса, ще използва новата система MGU-K

Алонсо ще стартира от бокса, ще използва новата система MGU-K

74
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще стартира от бокса в днешната Гран при на Австрия, след като беше сменено предното крило на неговия болид. Това е нарушение на правилата на Закрития парк след квалификацията.

Испанецът излезе широко в страни на предпоследния завой в последния си опит във втората част на квалификацията и високите жълти бордюри повредиха спойлера.

Новото крило ще бъде с различна спецификация спрямо това, което Фернандо е използвал в квалификацията.

Освен това Алонсо ще използва новата версия на хибридната система MGU-K на Рено, от която той първоначално се отказа, тъй като щеше да получи наказание в решетката.

При положение, че Фернандо стартира от бокса обаче, смяната и санкцията няма да имат никакво значение. По болида му също така е сменена статична тръба на Пито.

Тактическа смяна на компоненти по задвижващата система има в колата на Брендън Хартли. В болида му беше внедрен 5-и двигател с вътрешно горене, 5-а хибридна система MGU-H, и 5-о турбо и 4-а система MGU-K, батерия и електроника.

Това се равнява на 35 места наказание в решетката. Хартли обаче на практика няма да загуби места, тъй като се класира 19-и, а с потеглянето на Алонсо от пита, той пак ще бъде 19-и на грида.