Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябва да останем реалисти

Алонсо: Трябва да останем реалисти

58
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо си даде малко почивка, след като изкара първата половина от седмицата след Гран при на Европа в Маранело. Испанецът проведе няколко технически брифинга с инженерите си, изкара известно време на симулатора, а имаше и PR задачи. Сега обаче се прибра, за да отдъхне преди следващия кръг от световния шампионат на Формула 1 във Великобритания.

С отбора анализирахме последното състезание плюс кратко- и дългосрочните ни планове. Уикендът във Валенсия бе позитивен, особено надпреварата. Всъщност вече споменах, че след финала попълних една празнина в колекцията си от трофеи, но най-хубавата част бе удоволствието на зрителите, когато изпреварих Марк [Уебър] – първо на пистата, а след това и при спиранията в бокса. За мен винаги е нещо специално да се състезавам в Испания – обясни пилотът на Ферари.

Фернандо припомни отново, че с идващата Гран при на Великобритания настъпва много важен момент за Скудерията. От резултатите на Силвърстоун ще зависи дали отборът ще продължи да развива F150° Italia или ще прехвърли вниманието си върху колата за 2012 г.

На Силвърстоун е необходимо много аеропритискане и точно в тази област е най-сериозното ни изоставане. Ще имаме някои нови компоненти, но все още не е ясно дали сме направили достатъчен напредък… Трябва да останем реалисти и да приемем, че не е възможно да стопим изцяло разликата за по-малко от два месеца – толкова време измина от кръга в Барселона. Необходимо е да продължаваме да се трудим за подобряване поведението на автомобила и победата ще дойде. Кога? Нямам кристална топка, за да дам конкретен отговор – допълни Алонсо.

Що се отнася до гумите, то според двукратния световен шампион коментарите са излишни, защото всички разполагат с едни и същи смеси и само от отборите зависи как работят автомобилите им с тях.

Фернандо не пропусна да отбележи срещата си в Маранело с една от легендите на Формула 1 – Джон Съртис. Двамата участваха заедно в промоционално събитие на Шел и испанецът сподели, че му е било безкрайно интересно да разговаря със Съртис.