Начало Други Алонсо втори на старта за 6-те часа на Шанхай

Алонсо втори на старта за 6-те часа на Шанхай

96
0

Екипажът на Тойота с номер 8 Фернандо Алонсо, Себастиан Буеми и Казуки Накаджима ще стартира от 2-а позиция в утрешното състезание 6-те часа на Шанхай, кръг от световния шампионат за издръжливост (WEC).

Алонсо и Накаджима постигнаха средно комбинирано време 1:43.139 мин и изостанаха с 0.218 сек от другия екипаж на Тойота – №7 с пилоти Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес. Кобаяши и Конуей записаха време от 1:42.931 мин.

Много близо до автомобилите на Тойота този път беше конкуренцията. Бруно Сена и Андре Лотерер от Rebellion Racing с прототипа №1 Gibson R-13 останаха 3-и само на 0.287 сек.

На 4-о място се нареди екипажът на SMP Racing с прототипа BR Engineering BR1-AER с номер 17, управляван от Стефан Саразен, Егор Оруджьов и Матевос и Исаакян. Екипът на Дженсън Бътън в SMP Racing, където той партнира с Витали Петров и Мишаил Алешин, остана 7-и.

Девети в общото класиране и първия в клас LMP2 е екипажът на Jackie Chan DC Racing с Oreca 07, управляван от Хо-Пин Тунг, Стефан Ришелми и Габриел Обри.