Начало Автомобили Amazon става най-големият клиент на Mercedes-Benz Sprinter в света

Amazon става най-големият клиент на Mercedes-Benz Sprinter в света

164
0

Mercedes-Benz Vans откри своя нов завод за Sprinter за северноамериканския пазар. С оглед на високия пазарен потенциал за новия Sprinter в Северна Америка, решението за построяване на нов производствен обект навреме за пускането на новия модел на Sprinter в САЩ бе обявено през март 2015 г.

Производственият обект в Северен Чарлстън, Южна Каролина вече е пуснат в действие и функционира след двегодишен период на строителство. Общата стойност на инвестицията е прибл. 500 милиона долара. В разширения обект в Северен Чарлстън работят над 900 човека, а до края на 2020 г. се предвижда персоналът да достигне 1 300 човека. Очаква се доставчиците да създадат допълнително 600 нови работни места във и около Северен Чарлстън.

“Днес САЩ вече са вторият по големина пазар за нашия Sprinter. С помощта на новия съвременен завод в Северен Чарлстън, в бъдеще ние ще може да извършваме доставки до нашите клиенти в Северна Америка още по-бързо и гъвкаво. Така ще се използва по-добре динамичният пазарен потенциал, превръщайки нашия нов завод в в централен компонент на нашата стратегия за растеж ”, каза Фолкер Морнхинвег, ръководител на Mercedes-Benz Vans.

“Новият завод в Северен Чарлстън обединява нашите глобални експертни умения и опит при създаването на съвременен производствен обект във всяко отношение. Това е един ценен актив, който допълва нашата глобална производствена мрежа. Максималната гъвкавост бе наш приоритет в Mercedes-Benz Vans по време на планирането на този обект.

Това ни позволява да реагираме бързо и своевременно на текущите промени и желанията на клиентите. Освен това, така се гарантира отлично качество в рамките на нашата стандартизирана производствена система, която е доказала своите качества”, каза Франк Клайн, ръководител “Оперативна дейност” на Mercedes-Benz Vans.

В завода ще се произвеждат и ванове Sprinter, брандирани от Amazon за новата програма Delivery Service Partner на онлайн търговеца на дребно. “Ние сме горди да работим в партньорство с Mercedes-Benz Vans и да помогнем на местните икономики чрез доставката на брандирани от Amazon най-доброто, а именно Mercedes-Benz Sprinter, произведени в техния нов завод в Северен Чарлстън”, каза Дейв Кларк, старши вицепрезидент на Worldwide Operations на Amazon.

“Благодарение на огромния потенциал и положителната обратна връзка, която получихме за  новата програма Delivery Service Partner на Amazon, ние с радост ще увеличим нашата първоначална поръчка на брандирани ванове Sprinter до 20 000 автомобила, за да могат новите малки фирми да разполагат със специализирани автопаркове за доставка на пратки от Amazon.”