Начало Рали Ангелов и Сивов спечелиха рали България и са национални шампиони

Ангелов и Сивов спечелиха рали България и са национални шампиони

162
0

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Шкода Фабия R5 спечелиха убедително рали България, последен кръг от националния шампионат. Така те станаха национални шампиони за 2018 г. с 4 победи от 5 кръга.

Те изпревариха с 5:58.3 минути Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов от Марина Моторспорт с Пежо 208 R2 и Христо Атанасов/Марин Иванов със Ситроен C2 R2, които постигнаха абсолютно еднакви времена – 1.30:49.9 ч. след 11 скоростни отсечки.

В крайното класиране за състезанието по-напред се поставят шампионите за миналата година – Стратиев/Борисов, които са и екипажът, бил по-бърз от двата при преминаването на първата класическа скоростна отсечка в ралито която в случая е Аладжа Манастир 1 от събота сутринта.

Движещият се дълго време на втора позиция Димитър Илиев и Крум Дончев с Мицубиши Лансър Ево 9 отпаднаха в 9-ата отсечка след повреда в двигателя.

„Бихме желали да благодарим от сърце на всички фенове, които бяха и не бяха с нас на Рали Българя, заяви Дончев. – Също така благодарим на нашите механици и колеги за страхотната атмосфера, и на организаторите за перфектното състезание.

Лично за мен беше изключително удоволствие да бъда навигатор на Митко, както и да разчитам на него като такъв. До нови срещи, защото човек никога не знае…”

На 4-а позиция изненадващо завърши женският екипаж Диана Стоянова/Иванела Иванова с Хонда Сивик, които са и първи в клас RC3. Дамите са на 29.5 сек пред Димитър Кондев/Искрен Пондев с Опел Корса. Шести в общото подреждане и първи в E1 е Ясен Обретенов с БМВ E30.