Начало Рали Ангелов и Сивов убедителни лидери преди финалния ден на рали България

Ангелов и Сивов убедителни лидери преди финалния ден на рали България

165
0

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Шкода Фабия R5 водят убедително преди последния ден на рали България, последен кръг от националния шампионат. Те имат аванс с 39.3 сек пред Димитър Илиев и Крум Дончев с Мицубиши Лансър Ево 9 и изглеждат фаворити за победата и титлата.

Основните им съперници и лидери до 4-ата отсечка Йордан Атанасов и Янаки Янакиев от ART Рейсинг (Мицубиши Лансър Ево 9) отпаднаха в 5-ата след повреда в скоростната кутия. Надпреварата напусна и друг претендент за челните позиции – Георги Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 с повреден диференциал.

Така единственият съперник на Ангелов в битката за титлата остана Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов от Марина Моторспорт с Пежо 208 R2. Денят обаче не бе добър за миналогодишния рали шампион, който е 4-и в общото класиране. Пред него е Христо Атанасов/Марин Иванов със Ситроен C2 R2.

„Тръгнахме добре в първите две отсечки, но направих грешка на етапа „Дюлино“, обясни Стратиев. – Подцених поредица от скокове и изтървах колата. Завъртяхме се и се ударихме в една мантинела, но за щастие има минимални щети по колата. Беше изцяло моя грешка.”

Продължава серията от технически проблеми за Калин Бенчев/Александър Спиров от екипа на Дунев Рейсинг със Субару Импреза WRX. За втори път след Сливен, моторът му се запали, като това стана в 3-ата отсечка. А във 2-ата Бенчев бе постигнал 3-о време.

На 5-а позиция малко изненадващо излезе женският екипаж Диана Стоянова/Иванела Иванова с Хонда Сивик, които са и първи в клас RC3. Дамите са на 0.5 сек пред Димитър Кондев/Искрен Пондев с Опел Корса.