Начало Картинг Англичанин спечели юлския финал на Лаута

Англичанин спечели юлския финал на Лаута

191
0

Тринадесет годишният Кристофър Уолдок спечели четвъртия Бекс Гран при и LAUTA JUNIOR KARTING CUP. Англичанинът е в Пловдив за лятната ваканция и успя да се класира за месечната надпревара на картинг пистата. Именно той в края на миналата година стана шампион в Големия финал за сезон 2006. Момчето се състезава в първата полуфинална серия и без проблеми си извоюва място във финала след безупречно каране.

Във финалната гонка Кристофър стартира от първа позиция и още в началото си осигури комфортна преднина от 10 секунди пред останалите осем пилоти. Това му позволи да кара безпогрешно и без особено голямо напрежение. Много по-оспорвана беше борбата за второ и трето място, към които се бяха насочили петима състезатели. След непрекъсната смяна на позициите в крайна сметка най-съобразителни се оказаха Иван Анев и Николай Старев, които спечелиха сребърния и бронзовия медал, както и квоти за Годишното състезание в края на сезона. Останалите 3 места за Гранд финала запълниха Камен Чернев, Крешимир Бандало и Димитър Костадинов.

Най-бързата обиколка в юлската надпревара на любителите на „Лаута” регистрира Кристофър Уолдок, който завъртя 870-те метра на пловдивската писта за 00:52,739 мин. И зарадва своята агитка, която го подкрепяше с бурни аплодисменти. Той взе и голямата награда – уикенд за двама в хотел „Белмонт” в планинския курорт „Пампорово”. Тримата призьори получиха и подаръци от BECK`S, сп. Happy Weekend и Картинг писта „Лаута”.