ГП на след:
Последно състезание: OAE

Арабаджиев не знае дали ще кара през 2017 г.

07.12.2016 | Асен Стоянов, снимки Lap.bg и ATP | коментара Коларов, Арабаджиев и Симеонов

Шампионът във висшия клас KZ2 по картинг Владимир Арабаджиев призна, че не знае дали ще кара в шампионата през 2017 г. Владо спечели титлата след оспорвана битка със Симеон Симеонов и Васи Коларов, като пропусна 2 кръга заради лични ангажименти. А те по думите му стават все повече и повече и затова той още няма идея какво ще прави през 2017 г.

„Със сигурност картингът не е на първо място, заяви Владо пред ClubS1. - Имам две деца и ангажиментите ми стават все повече. За момента големият не проявява интерес към картинга и моторния спорт. Има други влечения – към бойните изкуства.”

Владо заяви още, че конкуренцията през изминалия сезон е била сериозна, като Симеон Симеонов, Васил Коларов и Александър Цветанов се развиват добре, но също така имат и още много да учат.

„В България, смея да кажа, не сме толкова зле като организация, добави Арабаджиев. - Но от гледна точка на участие на пилотите и на съоръженията със сигурност изоставаме много. Дори от една Румъния. Организацията на самата писта там е много различна. Гумите, които се използват са други и стила на каране е много различен."

Арабаджиев, който е единственият български пилот, карал болид от Формула 1 в официална сесия на тестовете в Абу Даби след края на сезона през 2010 г. с Лотус, призна още, че продължава да гледа F1. „Гледам състезанията. Това е нормално, тъй като си ми е в кръвта. Но F1 не е това, което беше навремето. Сега е повече бизнес. Нещата са много различни отпреди.”

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти