Начало Картинг Арабаджиев спечели кръга и титлата в Кюстендил

Арабаджиев спечели кръга и титлата в Кюстендил

78
0
Владимир Арабаджиев

Владо Арабаджиев спечели кръга в Кюстендил и титлата в шампионата. Миналогодишният първенец защити короната си, като днес в двата манша във висшия клас KZ2 записа победа и трето място и общо 41 точки, които му бяха напълно достатъчни да триумфира. Основният му съперник Симеон Симеонов от Хасково спечели второто състезание, но в първото остана 3-и и нямаше как да компенсира. Той също събра 41 т. и остана втори за кръга (тъй като Арабаджиев записа по-бърза обиколка) и втори в крайното класиране, на 4 точки зад Владо. Много силно каране направи Искрин Арабаджиев, който се нареди втори и в  двата манша и завърши кръга на 3-а позиция с 40 точки.

В първото състезание Владо поведе от полпозишън, а Искрин запази втората позиция. Симеон пък нямаше нужното темпо да изпревари старозагорския пилот и се движеше 3-и. На финала Арабаджиев завърши на 2.384 сек пред Искрин и на 3.545 сек пред Мони. Във второто Симеон, вече нямащ какво да губи, атакува агресивно от 3-а стартова позиция и още до края на първата обиколка изпревари Владимир и Искрин и поведе. Владо бе втори, а зад него Искрин.

Състезателите финишираха в този ред, но след финала Владо получи 3 секунди наказание за фаулстарт и бе класиран 3-и (+3.679 сек), а Искрин втори (+3.278 сек). Но на него 3-ото място в това състезание също му беше напълно достатъчно, за да вземе титлата. По 3 секунди за фаулстарт получиха още Серафимов и Цветанов. Васил Коларов завърши 5-и и 4-и в двете състезания, което му отреди 4-о място за кръга с 24 точки и 3-а позиция в шампионата, на 18 т. зад Владо.

В клас Ротакс Джуниър две победи и титлата в Кюстендил взе Кристиян Христов. Той води и в двете надпревари от старта до финала, като в първата остави зад себе си Николай Петров и Христо Пенов, а във втората Пенов и Ники Петров. Николай остана 2-и в крайното класиране, на 40 точки зад Кристиян – 474 срещу 434. Пенов остана трети с 424 т.

В клас Мини битката за титлата се реши само от половин точка. Претендентът Паоло Христов взе 2 победи в Кюстендил, докато досегашният лидер Александър Коларов остана 2-и и 4-и. Така последният взе 33 точки (втори за кръга) срещу 50 за Паоло, но авансът на Коларов от 17.5 точки му стигна да завърши на първо място с 0.5 точки.

В Мини Бг осигурилият си вече титлата Никола Цолов записа нови 2 победи, като и в двете състезания остави зад себе си Димитър Иванов. Трети също в двете надпревари остана Емил Иванов.