Начало Други Арабаджиев доминира, първа победа и най-бърза обиколка в Ещорил

Арабаджиев доминира, първа победа и най-бърза обиколка в Ещорил

32
0

Владимир Арабаджиев спечели по безапелационен начин първата си победа в Международната Формула Мастър. Българина стартира от първа редица, направи по-добър старт от Тим Сандлер и поведе. От този момент нататък никой не успя да го застраши. Още в първите обиколки даде и най-бърза обиколка, която остана до края на състезанието. Втори финишира Артуро Льобел, който се опита в началото да притиска българина, но Владо отговаряше с по-бързо темпо и така испанеца се отказа да го преследва.
След Льобел, стартиралия от първа позиция Тим Сандлер успя да финишира на подиума като водеше група от 6 пилота, които финишираха заедно.
С днешната си победа Арабаджиев стана първия българин записал победа в международен пистов шампионат на това ниво, което е и най-големия успех за български пилот. В класирането за съотборниците, Владо заедно с Крис Ван дер Дрифт водят като най-успешната двойка. Ако успеят да финишират на тази позиция в края на шампионата, печелят безплатен тест с отбора на екс-Ф1 пилота Еди Чийвър, с кола за американските Гранд-АМ серии.