Начало Автомобили Audi представя флагмана A8 на Tourist Auto Show

Audi представя флагмана A8 на Tourist Auto Show

84
0

Новото четвърто поколение на Audi A8 ще дебютира по време на Tourist Auto Show заедно с още 3 модела на компанията – Q5, Q2 и A5. Tourist Auto Show (TAS) е новаторски проект, акцентиран върху туристическия бранш със специфични автопаркове, както и широкият кръг лични, корпоративни, общински и други потребители на автомобили с разнообразно предназначение. Шоуто ще се проведе на две последователни събития по 4 дни всяко, в Бургас и Варна, съответно от 19 до 22 април и от 26 до 29 април – на паркингите пред магазини „Метро”.

Новият A8 е първият серийно произвеждан автомобил, разработен специално с цел високо автоматизирано управление. Пилотната система Audi AI задвижение в натоварен трафик и в задръстване поема управлението в условия на бавно движение с до  60 км/ч на скоростни пътни отсечки и магистрали, където двете основни платна за движение са разделени с физическа преграда. Системата се активира с натискане на бутона AI на централната конзола.

Пилотната система за натоварен трафик и задръстване потегля, ускорява, управлява и спира напълно самостоятелно, като в това време водачът може и да не наблюдава постоянно автомобила. Tой има възможност да пусне волана за неограничен период от време и в зависимост от изискванията на националното законодателство в съответната държава, да съсредоточи вниманието си върху други дейности, които автомобилът му предоставя, като например гледане на телевизия на екрана на арматурното табло.

А8 се отличава с мощно присъствие – както в стандартната си версия с обща дължина 5,17 метра, така и във варианта A8 L с неговото удължено с 13 сантиметра междуосно разстояние. Отлично балансираните пропорции подчертават в еднаква степен всяко едно от колелата.

Погледнатаотстрани, комбинацията от изправената предна част в силуета и леко наклонената задна част създават видимо напрежение. Флагманският модел демонстрира ярко своята идентичност денем и нощем, привличайки вниманието както върху впечатляващите HD Matrix LED предни светлини с лазерна технология на Audi, така и към светлинната LED лента в задната част, съчетана със задните светлини с OLED технология.

Новото поколение Audi Q5 съчетава динамиката на лекия автомобил с гъвкаво вътрешно пространство и множество практични решения за ежедневието и свободното време. В процеса на обновление на модела, инженерите на Audi са се постарали да подчертаят още по-силно тези характерни черти на своя динамичен SUV модел – в дизайна, при инфоразвлекателните системи, в електрониката за подпомагане на водача и при двигателите. Версията Audi Q5 hybridquattro впечатлява със своя извънредно нисък разход на гориво, а обновената гама на модела се увенчава от новия SQ5 TDI – първият в историята на Audi S-модел с дизелов двигател.

Еднакво добре подготвен както за приключения отвъд предела на асфалтираните пътища, така и за предизвикателствата на градската джунгла – Audi Q2 е един истински универсален талант. Със своята младежка, провокативна стилистика, както и с широк обхват от най-модерни технологии, моделът запленява сърцата на публиката.

Още от пръв поглед Q2 прави впечатление с мускулестата си визия. Със своя широкоплещест силует с ясно изразени ръбове автомобилът излъчва самоувереност и енергичност. Възможностите за свързаност, инфо-развлекателното оборудване и системите за подпомагане на водача са на нивото на луксозния клас.