Начало Автомобили Audi предлага решения за устойчива мобилност на икономическия форум в Давос

Audi предлага решения за устойчива мобилност на икономическия форум в Давос

87
0

Audi предлага решение за устойчива мобилност за Световния икономически форум в Давос. В качеството си на ексклузивен шатъл партньор, марката Audi осигурява автопарк от 50 електромобила Audi e-tron за годишната среща на световния икономически и политически елит през 2019 година. Изцяло електрическите автомобили се захранват от „зелена” електроенергия, а с разработените от компанията мобилни зарядни контейнери Audi демонстрира едно от възможните приложения на употребяваните акумулаторни батерии от електромобили.

“Ние съсредоточаваме ясно и последователно нашите усилия върху разработката на решения за устойчива мобилност за бъдещето,” подчерта в своето изявление председателят на управителния съвет на AUDI AG Брам Шот. „На тазгодишния Световен икономически форум ние можем да демонстрираме на живо нашата представа за практична електрическа мобилност да дадем възможност на много хора да изпитат директно нейните предимства.“

Audi e-tron е първият изцяло електрически модел от висок клас на престижния автомобилен производител от Инголщад. Вече са регистрирани над 20 000 резервации за този модел, който се очаква в официалната дилърска мрежа на марката в Европа през следващата седмица. С автопарка от 50 електромобила e-tron, компанията отново демонстрира практичността на модела в снежните швейцарски планини с техните предизвикателни метеорологични условия и релеф.

Три разработени от специалистите на Audi мобилни зарядни контейнера с обща мощност 700 кВт и капацитет от 1,14 мВтч ще осигуряват бързото зареждане на интензивно използвания автопарк от e-tron със „зелена” електроенергия, добита от възобновяеми източници. С този изследователски проект на Audi се проучват възможностите за повторно използване на употребяваните акумулаторни батерии на електрическите модели.

След приключване на активната фаза на употреба в електромобилите, високоволтовите батерии продължават да бъдат подходящи за приложение в различни системи за съхранение на електроенергия. В тази връзка специалистите на Audi тестват различни сценарии за възможно най-ефективно използване на наличните ресурси. В момента компанията използва контейнерите в ролята на зарядни станции на големи събития, допълвайки гъвкаво възможностите и капацитета на местната зарядна инфраструктура.

В рамките на този изследователски проект, марката Audi поема ясен ангажимент в подкрепа на ценностите, декларирани от Global Battery Alliance като част от Световния икономически форум. Алиансът включва фирми и лица от публичния и частния сектор, извършващи дейност по цялата верига за доставки и производство на акумулаторни батерии и има за цел да осигури социална и екологична устойчивост на веригата за генериране на стойност при добива и употребата на природни суровини за производство на акумулаторни елементи.

За тази цел Global Battery Alliance следи внимателно процесите и условията за добив на суровини, грижи се за създаване на концепции за устойчиво рециклиране с цел постигане на затворена икономическа верига и поощрява новаторските разработки, които насърчават устойчивото развитие в областта на акумулаторните елементи. От 2017 година Audi е член на тази платформа за сътрудничество.

Audi подкрепя дейността на Световния икономически форум в ролята си на ексклузивен шатъл партньор от 1987 година. 49-ата годишна среща на Световния икономически форум ще се проведе в Давос в периода от 22 до 25 януари 2019 година.