Начало Formula E News Audi Sport представи новия си болид за Формула Е

Audi Sport представи новия си болид за Формула Е

200
0

Екипът на Audi Sport Abt Scheaffler представи новия си болид за предстоящия сезон във Формула Е. Колата носи името e-tron FE05. С нея тимът ще се бори да защити титлата при отборите, който спечели миналия сезон след оспорвана битка с Techeetah, а освен това ще се опита да спечели отново тази при пилотите.

Титулярни състезатели за немския тим отново ще са шампионът от 3-ия сезон Лукас ди Граси и Даниел Абт, а спортен директор остава Алан Макниш. Ди Граси направи много силна втора половина от миналия сезон и само лошия старт не му позволи да се бори за титлата с Жан-Ерик Верн до самия край.

Болидът e-tron FE05 е от второ поколение Gen2 с много по-издръжлива батерия и по-мощна задвижваща система, което ще позволи на пилотите да покрият цялата състезателна дистанция без смяна на колите и да достигат по-високи скорости от над 240 км/ч. Първият кръг от новия сезон 2018/2019 г. ще бъде на 15 декември в Рияд, Саудитска Арабия.

„Запазихме основната концепция на колата с една предавка и в същото време усъвършенствахме детайлите и компонентите й“, заяви Тристан Съмърскейл, лидер на Audi по проекта за Формула Е. Колата разполага с почти изцяло нов двигател, при който 95% от компонентите са нови, и който е с намалено тегло от 10%.

Максималната позволена мощност, която ще може да се използва по време на квалификацията е 250 kW или 340 конски сили, а в състезанията тази стойност може да достига 200 kW или 272 конски сили. Новост ще са зоните от трасето, в които в състезанията пилотите ще могат да използват 225 kW, за да се улеснят изпреварванията.