Начало Лайфстайл Българите в Антарктида с Land Rover Discovery Sport

Българите в Антарктида с Land Rover Discovery Sport

40
0

Уникално историческо партнорство започна днес, на 12 май. То е между Мото-Пфое и Land Rover от една страна и Българския антарктически институт (БАИ) от друга. Управляващият директор на Мото-Пфое Димо Николов, връчи ключовете на чисто нов Land Rover Discovery Sport на директора на института проф. д-р Христо Пимпирев. Колата ще бъде използвана за логистиката при изследвания на основните научни приоритети на БАИ, а именно – геология, геофизика, физика, глациология, метеорология, картография, зообиология, ботаника, екология и медицина.

С грижа за мобилността на Българския антарктически институт, Мото-Пфое предоставя на организацията най-практичния и компактен премиум SUV автомобил в света – Land Rover Discovery Sport. Димо Николов е уверен, че всъдеходът ще помогне на българската експедиция в Антарктида. Той изтъкна приключенския дух на новия Discovery Sport, който има редица предимства –  7 места, специално конструираното задно окачване, по-добра динамика и поведение, възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки. Автомобилът допринася за уникален комфорт и визия на всякакъв вид терен, благодарение на подобрената Terrain Response на Land Rover. Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост, като има 60 см дълбочина на газене. В автомобила са внедрени просторни и удобни хранилища за съхранение на вещи. Интересно още е, че в новото Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция. Най-интересното е, че и дизайна на брандирането на автомобила също е дело на Мото-Пфое.

Новият Discovery Sport ще участва в ХХХVІІІ Консултатитвно съвещание по антарктическия договор (АТСМ). Това е Атлантическия конгрес, както се изпази Проф. Пимпирев. Той ще бъде от 1 до 10 юни в София и ще участват повече от 50 държави, изучаващи климата и живота в Антарктида.

България присъства вече 25 години на Ледения континент, а експецдициата ни тази година се е фокусирала върху изследване на климатичните промени и запазване на околната среда, като изучаване на екосистемите и анализ на съдържанието на тежки метали в лишеите и перата на пингвините. Преди заминаването на всяка експедиция се извършва огромна подготвителна работа като закупуване на апаратура, храни, материали, които трябва да бъдат превозени до испанското пристанище Картахена за да заминат за Антарктика с испанския научно-изследователски кораб „Есперидес”.

Land Rover е добре познат бранд на всички организации, занимаващи се с изследователска и хуманитарна дейност в най-труднодостъпните точки на света. Там, където е непосилно за всеки друг, Land Rover достига с лекота. Затова не е изненада, че БАИ гласуват доверие на британския бранд посредством новия Discovery Sport, a директорът на Института ще бъде лицето на бранда и по-конкретно на Discovery Sport за България.