Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Б А Р сменя Бриджстоун с Мишлен?

Б А Р сменя Бриджстоун с Мишлен?

39
0

След постигнато съгласие между Дейвид Ричардс и ръководствата на двете фирми снабдяващи болидите от Формула 1 с гуми, Бриджстоун и Мишлен, стана ясно, че тима на Б А Р ще започне зимните тестове с продукти на френската фирма. Още по време на Гран при на Япония от Мишлен съобщиха за интерес от страна на екипа за договор за следващия сезон. “За нас бе много задоволително, че те отправиха запитване за ползване на нашите продукти през следващата година”, съобщиха от щаба на Мишлен на Сузука.
По време на зимната пауза са се провели множество разговори, между французите, тима на Б А Р и Бриджстоун заради договора. Тема на дискусиите е била възможността да бъде прекратен договора между японците и англичаните, който по принцип изтича след края на сезон 2004 г. стигнало се е до споразумение, което гласи че от Б А Р могат да започнат зимните тестове с гуми Мишлен.
“Бриджстоун даде разрешение на отбора да тества гуми на французите до края на 2003 г.”, съобщи говорителка на екипа на Б А Р. “Все още имаме договор с Бриджстоун и работим усилено да бъде намерено приемливо решение преди началото на зимните тестове. Стигна се до споразумение между заинтересованите страни, да караме по време на зимните тестове без лога на Мишлен, но с гуми на французите.”
За френската фирма това е още една крачка напред, защото за Бриджстоун освен шампионите от Ферари остават само тима на Заубер, както и двата последни отбора в класирането за тази година Джордан и Минарди.
За тима на Б А Р изпитанията ще започнат на 25 ноември на пистата в Барселона, където екипа ще остане три дни. И в трите дни зад волана ще бъдат основните пилоти на екипа Дженсън Бътън и Такума Сато.