Начало Formula E News Буеми: Добре е да си най-бърз на тестовете, но не означава, че...

Буеми: Добре е да си най-бърз на тестовете, но не означава, че и сезонът ти ще е силен

31
0

Себастиен Буеми спечели титлата във Формула Е през втория сезон на шампионата (2015-2016 г.) и е готов за следващото предизвикателство. Той и тимът му Рено еДАМС доминираха в тестовете на Донингтън и започват новата състезателна година в първенството като фаворити.

Самият Буеми обаче бе предпазлив в изказванията и очакванията си.

„Винаги е добре да си най-бърз на Донингтън, но това не означава, че и сезонът ти ще е добър”, коментира пилотът. „Мисля, че изглеждаме в добра форма, направихме подобрения. Останалите екипи също имат сериозен напредък, така че ще са ни необходими няколко състезания, за да разберем къде точно се намираме. Миналата година не вървяхме толкова добре на Донингтън, а представянето ни в Пекин бе изумително. Наистина не знам какво ще се случи в Хонконг. Все пак съм уверен, че ще сме в състояние да се борим за добри позиции.”

Буеми обясни, че екипът е работил по задвижващата система, теглото на колата е намалено, скоростната кутия е подобрена: „Направихме голяма стъпка напред, когато правилата бяха отворени. Тази година имаше повече изпипване. Промяната не е цялостна – подобрявахме неща, от които смятахме, че можем да извлечем повече. Мисля, че постигнахме целта си.”

Себастиен очаква Лукас ди Граси и новия екип Techeetah да се борят сериозно в шампионата. Той обясни, че бразилският пилот постигна много в предходните два сезона на сериите – има най-много подиуми например – и продължи: „Techeetah и Жан-Ерик Верн изглеждаха много силни по време на тестовете. Представянето на DS и Драгън бе много близко, както и това на Махиндра и Абт. При това положение е безкрайно трудно да се правят предположения.

Надяваме се да няма спадове, но представянето ни зависи единствено от нас самите. Вече не би трябвало да имаме проблем със загряването, но както споменах, няма да е лесно – всички имат подобрения.”

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост каза от своя страна, че целите на Рено еДАМС ще са същите като през последните две години: „Взехме титлите при отборите и през двата сезона, както и пилотската корона през последното издание на сериите. Затова целите ни просто трябва да са високи. Наясно сме обаче, че сега ще ни е по-трудно, но мотивацията ни е същата.”